субота, 11 жовтня 2014 р.

ГРА З МАГНІТАМИ НА ЛІЧИЛЬНИКАХ НЕ ВАРТА СВІЧОК





Реклама диво-магнітів до лічильників комунальних послуг з легкої руки авантюристів перекочувала в будинки абонентів, обіцяючи миттєве позбавлення від комунальних платежів за світло, воду і газ.


Освічені громадяни ніколи не куплять магніт. Адже вони знають, що сучасні електронні прилади обліку з їх допомогою не зупинити. На електролічильниках з іншим принципом дії встановлені спеціальні антимагнітні пломби-індикатори. Вони, як і сам лічильник, мають чітко фіксований індивідуальний номер і реагують на найменший дотик до приладу обліку.

Робота антимагнітного індикатора ґрунтується на руйнуванні його внутрішньої структури. Закріплена пломба на лічильнику "спрацює" під впливом навіть дуже слабкого магнітного поля. Чорна кулька всередині колби миттєво вибухне. Після чого спеціаліст відразу ж виявить факт протизаконного втручання в роботу лічильника. При спробі позбавитися від індикатора проявиться напис "Розкрито",а  обсяг послуги порахують по потужності і випишуть штраф за незаконне втручання в роботу лічильника.
Суворе, але справедливе покарання чекає на кожного, кому захочеться незаконно "економити".Використання магнітів для зупинки лічильника розцінюється як втручання в діяльність приладу обліку.. Причому, коли споживачів ловлять з магнітами, більшість з них відразу ж біжить оплачувати виставлені рахунки. Інакше їх чекає відключення від послуги і свідомо програшна справа в суді.

За втручання у роботу електролічильника передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. І заплатити за невраховану послугу, звичайно, теж доведеться по повній програмі. Розрахунок обсягу споживання справлять, виходячи з максимальної потужності об'єкта, за умови його цілодобової роботи за період з моменту останньої перевірки до виявлення магнітного впливу на лічильний механізм.

До того ж реклама магнітів говорить про широкий спектр їх застосування, але мовчить про реальну небезпеку для життя і здоров'я. Адже мова йде не про звичайний магніт, який ми собі уявляємо, а про, так званий, неодимовий. Сила тяжіння у такого магніту більше 100 кг. Він настільки сильний, що може легко прищемити і травмувати пальці рук, шкіру. Особливо схильні до травм діти, оскільки вони не усвідомлюють сили тяжіння. До того ж дитина може просто проковтнути симпатичний круглячок і тоді без оперативного втручання медиків не обійтися.
Магнітне поле в лічені секунди виводить з ладу прилади і предмети. Телевізор, комп'ютер після небезпечного сусідства прийдуть у повну непридатність. Зникнуть дані з банківських карт, дисків та інших носіїв інформації.

Слуховий прилад зіпсується, а робота кардіостимулятрів може бути порушена. На шкірі виникнуть сильні висипи через нікель. Ним вкрита більшість магнітів, а він викликає сильну алергічну реакцію.

Чи Так варто ризикувати життям і здоров'ям своїх близьких, заради вельми і вельми сумнівної вигоди?


Немає коментарів:

Дописати коментар